Als je haar maar goed zit

Zondag 8 juli rit 2

Marcel Kittel legt op zijn hotelkamer de laatste hand aan zijn blonde kapsel. Hij is trots op zijn bescheiden rock-en-rollkuif die naar achteren is gekamd. ‘Man wat ben ik blij dat het goed ging gisteren. Tja, ik kwam net iets te kort, maar Zabel en Politt hebben me goed voorin gebracht.’

Kittel is weg bij Quickstep, waarmee hij vorig jaar nog vijf sprintzeges in de Tour won en aardig op koers lag voor de groene trui, nadat een val zijn droom in duigen gooide. Quickstep had haar oog laten vallen op de Colombiaan Fernando Gaviria, die vandaag in het geel in het peloton rondrijdt. Dat was voor de Duitser renner een reden om zijn biezen te pakken. Nu is hij bij de Katusha Alpecin de enige sprinter. ‘Dat was voor mij een belangrijke reden om voor deze ploeg te kiezen. En ik hoorde van mijn goede vriend Tony Martin goede berichten over Katusha en hun sprinttrein zag er ook goed uit. Het seizoen is niet superbest begonnen. Ik heb het nog niet kunnen laten zien, behalve de twee sprintzeges in de Tirreno-Adriatico.’

Kittel schudt mistroostig met zijn hoofd, en strijkt nog eens door zijn haar. ‘Maar mijn prestatie van gisteren geeft hoop. En die spirit moet je hebben als je tegen de beste sprinters gaat vechten. Dit geeft mezelf kracht voor vandaag, want het zal zeker weer op een sprint uitdraaien. Als je met een beetje geluk de chaos overleefd en goed naar de laatste 500 meter komt dan heb je een heel goede kans om voor de overwinning te gaan.’

Nog even een steels knipoogje in de spiegel. Het uithangbord van Katusha Alpecin beschouwt zichzelf niet als een stijlicoon. ‘Ik heb geen schoonheidsrituelen hoor. Ik kan -al zou ik het willen- geen hipsterbaard laten staan. Moeder natuur heeft me geen volle baard gegeven. Mijn haar is inderdaad wel belangrijk voor me. Het is daarom wel grappig dat een shampoofabrikant sponsor van mijn ploeg is. Alpecin en ik dat is wel een match! Een mooie bijkomstigheid. Ze zouden eigenlijk nog een vaste kapper in de ploeg moeten opnemen. Nu laat ik mijn haar vaak knippen op het vliegveld, maar het wordt nooit zoals ik het graag wil.’

De Duitse sprintbom staat op en verlaat zijn hotelkamer. Zijn nieuwe makkers staan hem bij de bus al op te wachten. Ze geven elkaar een vlugge boks. ‘Het is een Duits georiënteerde ploeg (Zwitserse licentie) dus er kan gewoon weer Duits worden gesproken en Duitse muziek in de bus gedraaid. Natürlich nicht die ganze Tag, want er zijn ook andere nationaliteiten in het team.’

Met de spirit zit het wel goed en Kittel zal zeker vandaag een poging doen om te bewijzen dat hij nog steeds tot een van de favorieten voor de sprint in La Roche-sur-Yon behoort. #TDF2018

Geef een reactie