Of je nu bezig bent met een verhaal, een column, een artikel of een autobiografie. Begin je net of ben je al een tijdje bezig, schrijven doe je veelal alleen. Dat kan heerlijk zijn, maar ook lastig. Iedere schrijver heeft behoefte aan iemand die mee denkt, leest en schrijft.

Als schrijfcoach laat ik je zien waar je kracht zit, maar ook welke blinde vlekken je hebt. Met een helder en professioneel oog kijk ik naar je teksten, zodat jouw verhaal zich steeds beter kan vormen. Coaching werkt ook als een stok achter de deur. Doordat je iemand hebt waar je afspraken mee maakt, krijg je structuur en is het makkelijker om daadwerkelijk te gaan schrijven.

Mijn werkwijze is als volgt: bij het coachen werken we vanuit jouw tekst en idee. Vooraf lees ik je werk. Tijdens de coachgesprekken bespreken we je werk zowel op microniveau (woordkeuze, zinsbouw, stijl) als op macroniveau (verhaallijn, thematiek, spanning). Ook hebben we het over het schrijfproces: wat raakt deze tekst in jou, waar loop je vast en wat helpt je verder?

Samen bedenken we wat een volgende logische stap is. Mijn werkwijze pas ik per persoon en situatie aan, zodat niet de methodiek, maar jouw persoonlijke proces en product centraal staan.

Het coachen kan zowel online als op afspraak.

Als een ervaren coach die goed kan luisteren en veel ideeën heeft, ben ik vooral goed in het begeleiden van mensen die hun innerlijke belevingswereld willen verwoorden. Ik beschouw schrijven als een persoonlijke ontwikkelingsweg. Door mijn achtergrond heb ik ook een scherp oog voor stijl, opbouw en samenhang. Ik besteed dus zowel aandacht aan het proces als aan het product.

Graag wil ik je stimulator, inspirator, luisterend oor en deadline zijn.

Ik geloof in jouw schrijven.