Waylons concurrenten

Australië is blijven hangen nadat het land bij hoge uitzondering voor de 60ste editie mee mocht doen aan het Eurovisie Songfestival. Inmiddels is dit de vierde inzending en moet Australië gewoon meedoen met het halve finale systeem. Dit jaar zitten ze in de tweede halve finale, waar ook Waylon in zit, die bij de bookmakers trouwens in een vrije val naar de 23ste plaats is gezakt, na zijn dramatische optreden bij de repetitie gisteren. De zangeres Jessica Mauboy met ‘We got love’ heeft een chatchy liedje, er is niks mis mee, maar daarom ook juist een dertien-in-een-dozijn-liedje. Maar ik denk dat ze daarmee wel – net als haar voorgangers – de top tien in de finale zal halen. https://youtu.be/aA-JyPMVM9c Zij durft het wel aan om in haar uppie op het podium te gaan staan.

Gromee and Lukas Meijer, de Poolse inzending met ‘Light Me Up’ zie ik persoonlijk als een darkhorse, dat zomaar voor een verrassing kan zorgen. Het geheim van Polen is dat ze door heel Europa verspreid zitten en zo de televoting kunnen beïnvloeden. Dus daar smokkelen ze elk jaar een aanzienlijk aantal punten mee binnen. In 2016 had de zanger Michaᴌ Szpak van de vakjury maar 7 punten gescoord en bij de televoters eindigde hij met 222 punten op de derde plek wat uiteindelijk de achtste plaats opleverde. Bij Nederland is het precies anders om, meer punten bij de jury dan bij de televoters. En dat gaat ook nu weer gebeuren.  https://youtu.be/uv2huujdst0  Het Poolse dancepop nummer met veel herhalingen in de tekst wordt gebracht door Andrzej Gromala, beter bekend als Gromee, een DJ en producer uit Krakau. Hij heeft met grote internationale artiesten gewerkt zoals David Guetta, Enrique Iglesias, Alan Walker en Mariah Carey. Zijn tijdelijke partner in crime is de zanger Lukas Meijer, een (ja, daar is er weer eentje) Zweedse sing-songwriter.

Er zijn altijd mensen die een uitzondering op de regel verzinnen, want wat schetst mijn verbazing bij het zien van de repetities vandaag dat Malta een manier heeft gevonden om onder de ‘no-visuals regel’ uit te komen. Christabelle neemt gewoon haar eigen videowall mee en dat mag dan blijkbaar wel. https://youtu.be/pkEWR2zpBvY  Of het moet zijn dat Christabelle hiermee aangeeft geen ‘Taboo’ te kennen. Ook achter dit deuntje zit weer een Zweedse producer.

Melovin zingt voor Oekraïne ‘Under the ladder’. Hij ziet er ‘gothic’ uit met een wolvenoog en zorgt voor spektakel op de bühne. Het vurige van dit lied zit hem in de staart als de jonge zanger de ladder beklimt en de piano die daar op hem wacht bespeelt. Maar onder hem vat de ladder vlam… als dat maar goed gaat, want weet Melovin wel melodie te houden? https://youtu.be/EOIEYXtXXmw

 

Geef een reactie