Chatbot

In de krant lees ik dat er sinds kort een chatbot op de markt is, die zonder moeite in goed Nederlands je scriptie kan schrijven als je hem de juiste vragen stelt. Ook scholieren gebruiken de tool voor hun werkstukken. Ik neem de proef op de som of hij ook mijn blog kan schrijven over goede voornemens. Ik installeer het programma, wat erg eenvoudig is en stel de volgende vraag.

JM: Is it good to have good intentions for the new year?

De chatbot hoeft er niet lang over na te denken. Onmiddellijk komt er in het Engels een antwoord, dat ik voor het gemak heb vertaald. De info staat binnen een mum van tijd op mijn scherm.

ChatGPT: Het wordt over het algemeen als positief beschouwd om goede voornemens te hebben voor het nieuwe jaar. Het hebben van goede bedoelingen kan je motiveren om positieve veranderingen in je leven aan te brengen en kan je helpen om doelen voor jezelf te stellen. Het kan je ook inspireren om een beter mens te zijn en goede daden voor anderen te doen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het hebben van goede bedoelingen slechts de eerste stap is. Het is ook belangrijk om die intenties in daden om te zetten en je doelen na te streven om een positieve impact te hebben op je leven en het leven van anderen.

JM: But if I fail and for example start drinking again?

ChatGPT: Het is normaal om tegenslagen te hebben en uitdagingen tegen te komen terwijl je aan je doelen werkt. Als je merkt dat je weer bent gaan drinken nadat je je hebt voorgenomen om geen alcohol te drinken, is het belangrijk om te erkennen dat dit een normaal onderdeel van het proces is en je niet te streng voor jezelf moet zijn. In plaats van je tegenslag als een mislukking te zien, probeer het te zien als een kans om te leren en je aanpak aan te passen. Het kan nuttig zijn om na te denken over wat mogelijk tot uw tegenslag heeft geleid en om een plan te bedenken om die onderliggende problemen aan te pakken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen en te blijven werken aan je doelen. Het is normaal om onderweg te struikelen, maar het is belangrijk om te blijven proberen en volhardend te zijn in je pogingen om positieve veranderingen in je leven aan te brengen.

JM: But I am a failure by starting again.

ChatGPT: Het heeft geen zin om jezelf als een mislukkeling te beschouwen omdat je een tegenslag hebt meegemaakt of omdat je weer aan iets bent begonnen. Iedereen maakt fouten en komt uitdagingen tegen in het leven, en het is een normaal onderdeel van het leer- en groeiproces. Het is belangrijk om aardig voor jezelf te zijn en te erkennen dat het normaal is om onderweg te struikelen terwijl je aan je doelen werkt. In plaats van jezelf als een mislukkeling te zien, probeer je tegenslagen te zien als kansen om te leren en te groeien. Onthoud dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen en te blijven werken aan je doelen. Het is belangrijk om volhardend te zijn en te blijven proberen, ook als dingen niet precies gaan zoals gepland. Houd in gedachten dat vooruitgang niet altijd een rechte lijn is, en dat we vaak door onze worstelingen en tegenslagen leren en het meest groeien.

JM: Thank you, I shall try not to drink.

ChatGPT: Graag gedaan. Het is bewonderenswaardig dat je vastbesloten bent om positieve veranderingen in je leven aan te brengen en niet te drinken. Het is belangrijk om te onthouden dat het aanbrengen van veranderingen in je leven een uitdaging kan zijn, en het is normaal dat je onderweg tegenslagen tegenkomt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen en te blijven werken aan je doelen. Als je merkt dat je moeite hebt om niet te drinken, kan het nuttig zijn om hulp te zoeken. Dit kan het praten met een vertrouwde vriend of familielid zijn, de hulp inroepen van een therapeut of counselor, of lid worden van een steungroep. Er zijn ook veel bronnen beschikbaar om u te helpen uw alcoholgebruik te beheersen, zoals zelfhulpboeken, online bronnen en professionele behandelprogramma’s.

Zo snel gaat het dus, binnen drie minuten heb je een verhaal. De chatbot vertelt me dat ik ook gewoon in het Nederlands met hem van gedachten kan wisselen. Ik vraag wat hij van de film Triangle of Sadness vindt? Maar die film is te recent en komt nog niet in zijn geheugen voor. Over de vorige film van regisseur Ruben Östlund kan hij me wel alles vertellen.

Ten slotte ben ik benieuwd wat hij over mij weet? De chatbot houdt het discreet.

ChatGPT: Het spijt me, maar ik heb geen informatie over een persoon genaamd Jan Meints. Zonder meer context of details kan ik geen informatie over deze persoon verstrekken. Als je specifieke vragen hebt of op zoek bent naar informatie over een ander onderwerp, laat het me weten en ik zal mijn best doen om je te helpen. #openai #chatGPT

Geef een reactie